سنگ اسلب

Building slab stone

سنگ اسلب

سنگ اسلب چیست؟

در زبان لاتین اسلب واژه‌ای به معنای ورق یا برگه می‌باشد و امروزه اسلب یکی از روش‌های جدید فرآوری سنگ به شمار می‌آید. جهت برش اسلب‌ها باید از دستگاه‌های مخصوصی مانند اره و وایرکات استفاده شود. در این روش برش دستگاه توسط اره با ایجاد حرکات رفت و برگشتی بر روی سنگ خام یا کوپ آن را برش داده و به چند ورق اسلپ تبدیل می‌کند.

ابعاد اسلب بسیار بزرگتر از سنگ‌های تایل یا سنگ‌هایی  هستند که توسط قله‌بُر برش داده می‌شوند. سایز اسلب‌ها به سایز کوپ سنگی که از آن برش داده می‌شوند بستگی دارد که عموماً در ابعاد ۲۲۰ در ۱۲۰ می‌باشند. پس‌ازاینکه اسلب برش داده شد وارد مراحل فرآوری سنگ مانند اپوکسی کاری، ساب و صیقل پذیری، دور بُری و غیره می‌شود.

سنگ اسلب ساختمانی

ویژگی‌ های سنگ اسلب

همان‌طور که در بندهای قبلی نیز اشاره شد فرآوری و برش اسلب یک روش نوین بوده است که نسبت به سایر روش‌های قدیمی مزیت‌های بیشتری دارد. در طی مراحل فرآوری سنگ پس از اپوکسی کاری اسلب، پشت این سنگ را چسباندن توری‌ها محکم و مقاوم می‌سازند و امکان شکستگی و خرد شدن این نوع سنگ را به حداقل می‌رسانند.

از دیگر ویژگی‌های مهم سنگ‌های اسلب این است که به دلیل اینکه ابعاد بزرگ از کوپ سنگ را در برمی‌گیرند پرتی و ضایعات کمتری نسبت به سایر سنگ‌های تایل دارند. این نوع سنگ به دلیل اینکه سایز بزرگ‌تری نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی موجود دارند جابجایی و حمل آن‌ها به‌صورت راحت‌تری انجام می‌گیرد.

این سنگ به دلیل ابعاد بزرگ‌تری که دارد سطح بیشتری از یک ساختمان را پوشش می‌دهد و طرحی یکدست در ساختمان را ایجاد می‌کند، این یکدستی می‌تواند زیبایی خیره‌کننده اسلب ها را هرچه بیشتر به رخ بکشد.  ویژگی و قابلیت دیگری که سنگ‌های اسلب برای ساختمان‌سازان محبوب ساخته است قابلیت نورپردازی آن‌ها می‌باشد. سنگ مرمر یکی از مشهورترین و متفاوت‌ترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد که از قدیم تابه‌حال در تزئینات ساختمان و زیباسازی آن از این سنگ استفاده‌شده است.

نکته مهم دیگری که در انواع سنگ اسلب صدق می‌کند تنوع بالا در رنگ و زیبایی آن‌ها می‌باشد، در فرآوری سنگ‌های اسلب از هیچ‌ گونه رنگ مصنوعی برای زیباسازی استفاده نمی‌شود به همین دلیل زیبایی طبیعی که اسلب دارد باعث شده طرفداران زیادی را نیز به خود جلب نماید.

کاربرد سنگ اسلب

انواع سنگ اسلب در بخش‌های مختلف ساختمان کاربردهای مختلفی دارند.

خرید سنگ اسلب به علت ابعاد و سایز بزرگی که نسبت به سایر سنگ‌های طولی دارد با اهداف مهمی انجام می‌شود زیرا اسلب می‌تواند سطح وسیع‌تری از یک بخش ساختمان را تحت پوشش قرار دهد.. وقتی که از این سنگ با ابعاد بزرگ استفاده شود می‌تواند زیبایی‌های طبیعی و منحصر به فرد سنگ را بیشتر در معرض نمایش قرار دهد. اسلب‌‌ها به دلیل ظاهر لوکس و خاصی که دارند می توانند جلوه زیبایی به ساختمان ببخشند به همین دلیل امروزه طراحان فضای داخلی در طراحی‌های خود به صورت گسترده از انواع سنگ اسلب استفاده می‌کنند.

از عمده کاربردهای سنگ اسلب در دیوارهای لابی سالن‌های بزرگ و لاکچری، دیوارهای شومینه‌های شیک، کانتر آشپزخانه، روشویی‌های سرویس بهداشتی و غیره استفاده می‌کنند. یکی از دیگر کاربردهای سنگ اسلب استفاده از آن در لایت باکس‌ها می‌باشد. جهت این باکس بیشتر از سنگ مرمر استفاده می‌شود زیرا همانطور که می‌دانید سنگ مرمر نور را از خود عبور می‌دهد و زیبایی خود را دو چندان می‌کند.

انواع سنگ اسلب

  •  سنگ اسلب گرانیت 

این سنگ را همه کاره می نامند و از ویژگی های بارز آن نیز می توان به زیبایی خیره کننده ، دوام بالا و منحصر به فرد بودن آن اشاره نمود.

 سنگ اسلب گرانیت 

  • سنگ اسلب کوارتز 

این نوع سنگ ساختمانی دارای مقاومت و استقامت بسیار بالایی می باشد. در برابر خراش و گرما بسیار مقاوم است. اگر در جستجوی سنگ مناسبی برای سنگ کابینت و اپن خود هستید به شما این سنگ را پیشنهاد می نماییم.

  • سنگ طبیعی اونیکس 

یک سنگ شفاف و با زیبایی طبیعی می باشد. این سنگ را می توان از نمونه سنگ های ساختمانی کلاسیک دانست و از طرفی بسیار سنتی و ظریف می باشد.

  • سنگ اسلب تراورتن 

این نوع سنگ اسلب با طبیعتی گرم با جلوه ای سنتی و روستایی می باشد. شباهت این سنگ به سنگ آهک بسیار نزدیک است و میتوان آن را از انتخاب های بسیار خوبی دانست. لازم به ذکر است که تولید انواع سنگ ساختمانی و سنگ تراورتن نیازمند داشتن جدیدترین و بروزترین ماشین آلات برش و تولید است.

سنگ اسلب |

  • سنگ اسلب چینی

سنگ اسلب چینی با نام عمومی تر خود یعنی سنگ کریستال هم شناخته شده می باشد.

سنگ های چینی یا کریستالی در واقع توده های سنگی آهکی یا دولومیتی هستند که در اثر عوامل درونی، نظیر درجه حرارت بالا یا فشار، دوباره متبلور شده اند و از این رو جزو سنگهای دگرگون شده به شمار می روند. سنگ های چینی استخراج شده از مناطق مختلف زمین، از نظر میزان دگرگونی و نیز ترکیبات شیمیایی طبیعی تشکیل دهنده متفاوت می باشند.

سنگ های چینی اغلب دارای دانه های بلور درشت هستند.

با وجود اینکه کانی اصلی تشکیل دهنده سنگ های چینی کلسیت است، اما از نظر ساختمان درونی و دانه بندی کریستالی آن، سنگ های یک معدن نسبت به یک معدن دیگر بسیار متفاوت هستند. از جمله کانی های دیگری که در سنگ های چینی دیده می شود، کوارتز، گرافیت، هماتیت، سیمونیت، پیریت و … هستند، برای مثال با افزایش میزان کوارتز موجود در بافت سنگ، سختی آن نیز بالاتر می رود. اگر کانی های سنگ خالص باشند، رنگ آن بیشتر به روشن مایل به سفید خواهد بود، در حالی که وجود رنگ‌هایی مانند خاکستری روشن، خاکستری تیره و سیاه، نشان دهنده وجود مقداری از مواد کربن دار در آنها می باشد.

رنگ های سبز معمولا توسط کلریت یا سیلیکات های دیگر تولید می شود.

دیده شدن رنگ هایی مانند صورتی و قرمز نشان گر وجود ذرات بسیار ریز و پراکنده از هماتیت و یا کربنات منگنز است. رنگ های زرد و کرم نیز به دلیل حضور مقادیری از لیمونیت در بافت سنگ است. تخلخل سنگ چینی بسیار پایین و در حدود 0.3 درصد تا 1.2 درصد می باشد. جذب آب کم و به طور معمول کمتر از یک درصد را دارا می‌باشد. وزن مخصوص این سنگ برابر 2.7 تن بر متر مکعب بوده و مقاومتی بین 19 تا 140 مگا پاسکال و در حد متوسطی را داراست.

مقاومت فشاری متوسط این سنگ ها در حدود 110 مگا پاسکال، مقاومت کششی متوسط در حدود 4 مگا پاسکال و مقاومت خمشی این سنگ ها در حدود 6 تا 15 مگا پاسکال میباشد. در گذشته استفاده از سنگ چینی برای نمای ساختمان بسیار متداول تر از زمان حاضر بوده، مخصوصا در اقلیم های گرم که با بهره گیری از سنگ های چینی با رنگ روشن در نمای بیرونی، اثر گرمای تابشی خورشید را در داخل ساختمان کاهش می دادند.

اما به مرور زمان و با ورود سنگ های تراورتن به بازار، با رنگ های متنوع و طرح های گسترده خود، سنگ های چینی را از رقابت خارج کردند، که در نهایت به کاهش استخراج آنها نیز منجر شد، اما در سالهای اخیر مجدد مورد اقبال قرار گرفته است. یکی از جنبه های مهم برای انتخاب سنگ در نصب مستقیم سنگ به منظور استفاده در نمای بیرونی ساختمان ها میزان چسبندگی یا استحکام و پایداری اتصال آن به بافت و پیکره زیرین ساختمان است، زیرا در صورت چسبندگی پایین، خطر ریزش وجود داشته که در نهایت تقویت این اتصال به وسیله پیچ و رول بولت ناگزیر خواهد بود که علاوه بر صرف وقت و هزینه، باعث لطمه زدن به نمای زیبا و یک دست ساختمان شود.

سنگ اسلب چینی

در میان سنگ های نما، سنگ های تراورتن دارای تخلخل مناسبی می‌باشد که باعث می شود دوغاب و سیمان به راحتی در آنها نفوذ کرده و به علت جنس آهکی آنها اتصالی قوی بین سیمان و سنگ ایجاد شود. از این رو سنگ تراورتن عملا بیشترین میزان چسبندگی به بافت زیرین نما را دارد، در حالی که سنگ های چینی به دلیل بافت فشرده دارای تخلخل پایین بوده و متعاقباً چسبندگی پایین تری نسبت به تراورتن دارند. بنابراین در صورت استفاده از سنگ چینی به عنوان نمای بیرونی ساختمان استفاده از پیچ و اسکوپ جهت اطمینان از دوام آن ضروری به نظر می رسد.

با این حال به دلیل تخلخل بسیار پایین و مقاومت در برابر جذب رطوبت، همچنین رنگ روشن آن و قابلیت ساب پذیری بالا، استفاده از آن در سرویس های بهداشتی و حمام بسیار رایج و در نمای داخلی مراکز درمانی نیز استفاده می شود. از انواع سنگهای چینی میتوان به سنگ چینی ازنا و سنگ چینی الیگودرز اشاره کرد:

  • سنگ اسلب الیگودرز

سنگ اسلب الیگودرز جزو سنگ های چینی است و زمینه سفید و خطوط نامرتب خاکستری و مشکی درون سنگ آن را بسیار منحصر به فرد کرده است. سنگ اسلب الیگودرز دارای رنگ های پس زمینه متنوعی است و از رنگ سفید تا کرمی و خاکستری این رنگ های زمینه متفاوت هستند. بدیهی است هرچه سنگ خالص تر باشد؛ دارای رنگ روشن تری است.

سنگ اسلب الیگودرز تخلخل پایین، رنگ روشن، و ساب پذیری قابل قبولی دارد. از این رو از آن در بخش های داخلی ساختمان استفاده می‌ کنند زیرا به خوبی نور را منعکس کرده و به روشنایی بیشتر محیط کمک می‌ کند.

  • سنگ اسلب ازنا

سنگ اسلب ازنا از برش سنگ های چینی استخراج شده از معدن سنگ شهرستان ازنا در استان لرستان تهیه می شود. این سنگ از سفید ترین و یکنواخت ترین سنگ های کریستالی یا چینی موجود در کشور است که دارای رنگ زمینه ای کاملا سفید بوده و رگه ها و خطوط کم رنگ خاکستری نیز در آن دیده می شود. سنگ ازنا مشهور ترین سنگ چینی ایرانی است که در ابتدا توسط مرحوم حاج قنبر رحیمی معروف به ارباب قنبر به بهره برداری رسید.

این سنگ بسیار فشرده و یکنواخت و با تخلخل بسیار پایین است که باعث شده جذب آب آن نزدیک به صفر باشد. امروزه برش این سنگ به صورت اسلب بسیار مورد تقاضا می باشد. استفاده از سنگ چینی ازنا در اکثر قسمت های ساختمان به دلیل مقاومت بالا در برابر سرما، گرما و جذب آب پایین ممکن است، دلیل فشرده بودن این سنگ منجر به پایداری بالایی آن شده و در نصب احتمال آسیب دیدن آن را کم کرده و عمر پروژه را نیز افزایش می دهد.

  • سنگ اسلب مشکی لاشتر

سنگ مشکی لاشتر یکی از بهترین سنگ‌های ساختمانی مشکی محسوب می‌شود.این سنگ دارای زمینه مشکی می‌باشد که در آن رگه‌های سفیدی به چشم می‌خورد. این سنگ یکی از مقاوم‌ترین و مستحکم‌ترین سنگ‌های مرمریت است که دارای مقاومت فشاری بسیار بالایی می‌باشد.

سنگ لاشتر با دارا بودن ظاهر زیبا و چشم نواز جایگاه بسیار مناسبی بین طراحان و ساختمان سازان دارد و استفاده‌های مختلفی از این سنگ در بخش‌های متعددی از ساختمان می‌شود. در کنار تمام ویژگی‌های ذکر شده برای این سنگ می‌توان گفت در بین سنگ‌های مشکی اسلب مشکی لاشتر از قیمت مناسب‌تری نیز برخوردار است.

  • سنگ اسلب مرمر

سنگ اسلب مرمر یک نوع سنگ دگرگونی است که از دگرگونی سنگ آهکی کلسیم دار، منیزیم دار و دولومیتی رس دار به وجود می آید. کانی اصلی تشکیل دهنده آن کلسیت می باشد. در درجات ضعیف و متوسط، دولومیت نیز، به شرطی که آهک در محیط وجود نداشته باشد، مانند کلسیت به مرمر تبدیل می شود. به عبارتی دیگر سنگ مرمر، یک نوع سنگ آهکی دگرگون شده است که بافت موزاییکی پیدا کرده است. این دسته از سنگ ها دارای رنگ های نیمه شفاف می باشند.

رنگ سبز سنگ مرمر ناشی از وجود کانی هایی مانند اکتینولیت می باشد.

علت زیبایی سنگ مرمر نه تنها مربوط به رنگ و طرح آن، بلکه به درجه شفافیت آن نیز بستگی دارد که حالت رنگین کمانی زیبایی به آن می دهند. برخی مرمرها رگه دار، برخی خالدار و برخی موج دار می باشند. سنگ مرمر به دلیل زیبایی خاصی که دارد در نماهای داخلی و خارجی و در مجسمه سازی کاربرد دارد. سنگ مرمر اغلب دارای بلورهای درشت بوده که وجه تمایز آن با سنگ های کربناتی رسوبی است، علاوه بر کلسیت که کانی اصلی آن است، کانی های دیگری مانند کوارتز، گرافیت، هماتیت، لیمونیت و پیریت نیز در آن دیده می شوند.

به طور کل سنگ های مرمر بر خلاف سنگ های چینی تنوع رنگ بسیار بالایی دارند. سنگ مرمر خالص، کاملا سفید و درخشان است، اما کانی های بسیاری به صورت ناخالصی در این سنگ ها دیده می‌شوند که رنگ های متنوعی به آن می بخشند. سنگ مرمر در برابر هوازدگی، گازها و یا باران های اسیدی مقاومت کمی دارد، از این رو بیشتر در نمای داخلی ساختمان استفاده می شود. سنگ مرمر نیز همانند سنگ چینی تخلخل پایینی دارد که از چسبندگی آن می کاهد.

  • سنگ اسلب مرمریت

سنگ اسلب مرمریت یکی از انواع سنگ های آهکی دگرگون شده است که جز اصلی تشکیل دهنده آن کربنات کلسیم بوده و از اجزای دیگری نیز همانند کلسیت، دولومیت و کریستال تشکیل شده است.

هر چه بلور های موجود در این سنگ ریزتر باشد، قابلیت پرداخت و ساب خوردن و نیز پایداری آن در برابر هوازدگی بیشتر می شود. سنگ اسلب مرمریت نسبت به سنگ تراورتن تخلخل کمتر و نسبت به سنگ مرمر تخلخل بیشتری دارد. رنگ های متنوع دیده شده بر سطح این سنگ، به دلیل وجود ناخالصی هایی مانند سیلیس، میکا، اکسید آهن، گرافیت و مواد آهکی می باشد.

مرمریت های منیزیم دار به دلیل وجود منیزیم و سختی بالای کربنات منیزیم موجود در آن نسبت به مرمریت های کلسیت خالص مقاومت بیشتری دارد.

بنابراین می توان از آنها در فضای بیرونی ساختمان و پله ها استفاده کرد. البته می توان برای افزایش مقاومت مرمریت ها از رزین، چسب و اپوکسی استفاده کرد تا خلل های موجود در سنگ پوشیده شده و مقاومت آن افزایش یابد. سنگ های مرمریت به طور کل در برابر آب، هوا زدگی و فشار و خمش بسیار مقاوم بوده و رنگ آنها نیز بسیار پایدار است، همین امر باعث شده این سنگ به گزینه ای مناسب به عنوان سنگ کف مورد انتخاب قرار بگیرد.

سنگ اسلب ساختمانی


پشتیبانی آوین نت


Rate this post
/ مقالات
Call Now Buttonمشاوره خرید / واحد فروش